PES&FIFA Forum

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Zapraszamy na nowe forum! Wiêcej info na PW!
Update: 6/11/2012

Ankieta
Pytanie: Czy mam na bie¿±co dodawaæ nowe historie?
Tak, z ciekawo¶ci± przeczytam.
Nie, bez sensu, daruj sobie.
Bojê siê, ale pisz dalej!

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Paranormal stories, czyli w±tek dla odwa¿nych.  (Przeczytany 18726 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
barthez.
Moderator Globalny
Pi³karz Ekstraklasy

Wiadomo¶ci: 199

"C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥

« Odpowiedz #60 : Lipiec 12, 2012, 23:29:48 »

Srajcie!

Plumber.
Administrator
Pi³karz III ligi

Wiadomo¶ci: 105

Manchester United - One Love!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #61 : Lipiec 12, 2012, 23:34:13 »

Czupakabra s³ysza³em o tym U¶miech.

\\\"Dobry gol to taki, który jest zarazem piêkny i wa¿ny" - Eric Cantona.
barthez.
Moderator Globalny
Pi³karz Ekstraklasy

« Odpowiedz #62 : Lipiec 12, 2012, 23:34:43 »

Czupakabra s³ysza³em o tym U¶miech.
Nie, to nie to. ; )
mOjsesh.
Podawacz pi³ek

Wiadomo¶ci: 8

« Odpowiedz #63 : Lipiec 12, 2012, 23:52:25 »

Sorry mo¿e troszkê odbiegam od tematu, ale chcia³bym was spytaæ bo mnie równie¿ interesuj± takie historiê, tylko, ¿e ja to bym wola³ obejrzeæ sobie jaki¶ film co¶ typu Egzorcyzmy Emili Rose (czy jako¶ tak). Mo¿e znacie jakie¶ podobne filmy? U¶miech Z góry dziêki.
barthez.
Moderator Globalny
Pi³karz Ekstraklasy

« Odpowiedz #64 : Lipiec 12, 2012, 23:54:13 »

"Naznaczony", ca³kiem dobry.
mOjsesh.
Podawacz pi³ek

« Odpowiedz #65 : Lipiec 12, 2012, 23:59:06 »

Obejrza³em w³a¶nie trailer i stwierdzam, ¿e sam nie dam rady obejrzeæ ca³ego filmu Szok Szok Chyba, ¿e nie jest a¿ taki straszny?
Shoushan
Moderator Globalny
Pi³karz Ekstraklasy

Wiadomo¶ci: 182

« Odpowiedz #66 : Lipiec 13, 2012, 00:00:02 »

Ten, spierdzielaæ mi z tym tematem teraz Chichot

barthez.
Moderator Globalny
Pi³karz Ekstraklasy

« Odpowiedz #67 : Lipiec 13, 2012, 00:09:21 »

Obejrza³em w³a¶nie trailer i stwierdzam, ¿e sam nie dam rady obejrzeæ ca³ego filmu Szok Szok Chyba, ¿e nie jest a¿ taki straszny?
Kilka razy ci¶nienie mi siê podnios³o... ale obejrzyj, polecam. Niektóre sceny sprawi±, ¿e przejdzie po Tobie zimny dreszcz Mrugniêcie

Mogê podaæ jeszcze kilka wartych obejrzenia horrorów, lubiê je wiêc co¶ tam mogê doradziæ. Napisaæ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 00:20:09 wys³ane przez barthez. » Zapisane
mOjsesh.
Podawacz pi³ek

« Odpowiedz #68 : Lipiec 13, 2012, 10:42:22 »

Zdecydowanie mo¿esz podaæ, aczkolwiek ja gustujê tylko w takich filmach jak w³a¶nie Naznaczony, REC czy tam Egzorcyzymy. Horrory gdzie ludzie tn± siê pi³ami, jako¶ za bardzo na mnie nie wyp³ywaj± U¶miech.
barthez.
Moderator Globalny
Pi³karz Ekstraklasy

« Odpowiedz #69 : Lipiec 13, 2012, 10:49:02 »

Spokojnie, wszelkiego rodzaju Pi³y, Hostele czy Wzgórza Maj± Oczy nie wchodz± w grê. Tam s± tylko hektolitry krwi.
So,

Amityville - rodzinka zamieszkuje domek, w którym przed lat wydarzy³a siê tragedia, g³owa rodziny nie¼le bzikuje, trzyma w napiêciu, polecam.

Omen - ca³a saga, bodaj 3 czê¶ci. Mam na my¶li te z lat 70', bardzo dobry film, opowiadaj±cy o narodzinach antychrysta. W I czê¶ci - narodziny i lata wczesnej m³odo¶ci, w II - okres dojrzewania, a w III - jego doros³o¶æ. Polecam, ciekawy, potrafi przestraszyæ. Wysz³a te¿ nowa czê¶æ, bodaj z 2006 roku, równie¿ polecam.

Paranormal Avtivity - pewnie ka¿dy s³ysza³. Ogl±da³em I i III, II nie widzia³em. Praktycznie przez ca³y film siedzisz jak na szpilkach. Trzyma w napiêciu jak ma³o co.

Rytua³ - co¶ o egzorcyzmach, ogl±da³em, jednak pod koniec zasn±³em. Mimo to, dobry film, na pewno Ciê zaciekawi.

mOjsesh.
Podawacz pi³ek

« Odpowiedz #70 : Lipiec 13, 2012, 11:04:25 »

Ok, wielkie dziêki na pewno teraz wieczorami bêdzie co robiæ. Nie miej Paranormal Avtivity II do mnie nie trafi³o. Niby trzyma w napiêciu bo nie wiesz co siê wydarzy, ale a¿ tak straszny ten film nie jest Chichot.
barthez.
Moderator Globalny
Pi³karz Ekstraklasy

« Odpowiedz #71 : Lipiec 13, 2012, 11:05:38 »

Nie ogl±da³em II, wiêc nie wiem, ale I i III do mnie trafi³y. ; )
Je¶li skorzystasz, to mi³ego ogl±dania.
Norbi 21
Pi³karz A klasy
*

Wiadomo¶ci: 41

« Odpowiedz #72 : Lipiec 14, 2012, 22:59:52 »

Rêka

Zawsze ¶mieszy³y mnie historie o Duchach. Wierzy³am w to, co widzê.. Dopóki nie zdarzy³o siê to, czego nie zapomnê nigdy. Mieszka³am w piêknym domu na wsi. Lecz kilka lat temu mój dom sp³on± a w raz z nim mój ukochany tata… Razem z moj± mam± i m³odszym bratem zosta³y¶my bez dachu nad g³ow±. Od gminy dostawa³y¶my zapomogê, ale to nie wystarcza³o na ¿ycie. Przez rok mieszka³y¶my u cioci w mie¶cie. Ale ile mo¿na korzystaæ z czyjej¶ dobroci… W koñcu mama dosta³a pracê w sklepie i nareszcie mia³y¶my trochê pieniêdzy. Szuka³y¶my ofert w gazetach o wynajmowaniu taniego mieszkania, ale na nic nam nie starcza³o. W koñcu mama wytrzeszczy³a oczy ze zdumienia. W jednej z gazet by³ dom do kupienia po bardzo niskiej cenie. Pojecha³y¶my tam z cioci±. Jak siê okaza³o dom by³ niedaleko sklepu, w którym pracowa³a mama! W ¶rodku panowa³ nieporz±dek. Widaæ, ¿e to mieszkanie by³o bardzo stare. Na ¶cianach wisia³y portrety dziwnych dla mnie ludzi. Mama nawet siê nie zastanawia³a tylko od razu wziê³a kredyt i kupi³a dom. Nie podoba³ mi siê ten pomys³, bo dom wydawa³ mi siê straszny. Przez tydzieñ go sprz±tali¶my. A i tak dom nadal wygl±da³ tak jak na pocz±tku. Jakby co¶ nie chcia³o ¿eby by³ tu porz±dek. Mama nie zgodzi³a siê na wyrzucenie starych obrazów wiec wisia³o ich pe³no po korytarzach. Nie lubi³am na nie patrzeæ. Nadesz³a pierwsza noc. Czu³am siê dziwnie jakby co¶ by³o w moim pokoju, ale tego nie widzia³am. Brzuch bola³ mnie. To by³o dziwne uczucie nie potrafiê nawet tego okre¶liæ. Przez ca³± noc nie zmru¿y³am oka. Na sam± my¶l o kolejnej robi³o mi siê niedobrze! Opowiedzia³am o wszystkim mamie, ale ona tylko zaczê³a siê ¶miaæ. Przeczyta³am w jednej z gazet, ¿e gdy duch jest w pobli¿u to czujê siê jego obecno¶æ. Mój pokój znajdowa³ siê na poddaszu. Okno by³o pochy³e, wiêc deszcz bêbni³ w szyby. Po³o¿y³am siê spaæ. W nocy obudzi³am siê, bo by³o mi bardzo zimno. Spojrza³am na okno i wrzasnê³am z przera¿enia od pola na oknie by³a odbita czyja¶ rêka!!! Przecie¿ deszcz by to rozmy³! A po drugie nikt nie da³yby rady wyj¶æ na moje okno najwy¿ej przy pomocy drabiny a jej nie by³o!!! Mama próbowa³a to wszystkimi mo¿liwymi sposobami wyja¶niæ. Ale nie da³o siê. Wtedy zaczê³am wierzyæ w zjawiska paranormalne. Czêsto na przyk³ad radio siê pog³a¶nia³o lub przycisza³o samo. Woda zaczyna³a p³yn±æ z kranu, choæ nikt jej nie przekrêci³. Pisa³abym o jeszcze du¿ej ilo¶ci dziwnych zjawisk w tym domu, ale mam za ma³o miejsca. To, dlatego ten dom by³ taki tani. To, dlatego w gazecie by³o napisane „ Szybko za³atwione formalno¶ci”. My¶la³am po kolejnej nieprzespanej nocy. Kole¿anki w szkole powiedzia³y ¿ebym zrobi³a parê zdjêæ w nocy. To mnie przekona, ¿e co¶ jest albo tylko mi siê wydaje. Ba¶ka po¿yczy³a mi aparat przez pó³ nocy robi³am zdjêcia. Po po³udniu je wywo³a³am, lecz nic na nich nadzwyczajnego nie by³o. Kupi³am now± kliszê i schowa³am aparat do szuflady tak na wszelki wypadek. Lecz ju¿ siê nie ba³am wiedzia³am, ¿e nic mi nie grozi. Której¶ nocy znów poczu³am dziwne zimno na plecach. Wyjê³am aparat z szuflady i zaczê³am robiæ zdjêcia. Rano posz³am z kole¿ankami do fotografa i a¿ oniemia³am. Nie by³am sama. Na fotografii kto¶ by³. W otwartych drzwiach sta³a dziwna postaæ!!! By³a ze mn± tak¿e w tedy, gdy rano czesa³am w³osy i postanowi³am zrobiæ sobie zdjêcie. By³a na ka¿dym ze zdjêæ!!! By³am przera¿ona. Pokaza³am to mamie. Ona od razu postanowi³a sprzedaæ tan dom. Nigdy tego nie zapomnê.

Binarne DNA

Mówi siê ¿e kiedy zrobisz komu¶ zdjêcie to jego dusza zostaje w nim uwiêziona. Miêdzy innymi wierzyli w to Indianie, dla których wielk± tragedi± by³o to gdy kto¶ namalowa³ ich portret czy zrobi³ im zdjêcie.

Nie wiem tak naprawdê od czego mam zacz±æ... Mo¿e zaczniemy w ten sposób. Czy wiesz co to jest „Pierwotna Zupa” ? Jest to niezmierzony ocean pierwiastków które chaotycznie siê poruszaj±. Robi³y tak przez miliony lat, w koñcu w pewnych okoliczno¶ciach które ci±gle pozostaj± dla nas zagadk±, pierwiastki po³±czy³y siê i utworzy³y pierwszy na ¶wiecie organizm jednokomórkowy.

To naprawdê bardzo okrojona wersja wydarzeñ ale jestem pewien ¿e za³apa³e¶ mniej wiêcej o co mi chodzi. Przenie¶my siê teraz o jakie¶ kilka miliardów lat do przodu, do pocz±tku lat 90’, kiedy to dostêp do internetu zacz±³ gwa³townie rosn±æ. Praktycznie co sekundê do sieci zosta³ pod³±czany coraz to nowy komputer.

Tryliony bajtów przesy³ane z komputera na komputer, od firmy do firmy za po¶rednictwem internetu. Z prêdko¶ci± ¶wiat³a mog³e¶ (i dalej mo¿esz) pobraæ z internetu muzykê, pliki tekstowe i to co nas najbardziej interesuje : zdjêcia. Teraz zastanówmy siê przez chwilê, je¿eli zrobisz komu¶ zdjêcie, co siê stanie z jego dusz± kiedy obraz zostanie prze-konwertowany na dane i zapisany na dysku twardym ? Czy dusza tam pozostanie ? Po 15 latach wierzymy ¿e tak. Wierzymy ¿e kiedy zapisujesz zdjêcie na dysku to wraz z danymi obrazu zostaj± tam te¿ zapisane, nazwijmy to dane duszy. Niektórzy mogli by powiedzieæ ¿e zostaje tam jej odbicie.

Spójrz teraz na swój folder ze zdjêciami. Jak wiele dusz zosta³o schwytanych ?

Ca³kiem niedawno grupa hakerów, którzy sami siebie nazwali “Cardinals” („Kardyna³owie”) zainteresowali siê t± teori± i zaczêli z ni± eksperymentowaæ. Jedn± z ciekawszych rzeczy któr± odkryli by³o to ¿e ka¿de zdjêcie tej samej osoby posiada w pewnym momencie ten sam unikalny ci±g kodu binarnego. Je¿eli mia³bym wyt³umaczyæ to krócej powiedzia³bym „Binarne DNA”.

Hakerzy posiedli zestaw trzech bardzo tajemniczych plików. Jeden o rozszerzeniu avi, drugi o rozszerzeniu jpeg, a trzeci mp3, ka¿dy z nich posiadaj±cy ciekawe, niewyt³umaczalne w³a¶ciwo¶ci.

Film cradle.avi, przedstawia grupkê nastolatków zwiedzaj±cych piwnicê jakiego¶ domu. Obraz jest nagrany na niskiej jako¶ci kamerze, prawdopodobnie z telefonu komórkowego. Film jest tak zniekszta³cony a jego jako¶æ tak s³aba ¿e jego zrozumienie wydaje siê byæ praktycznie niemo¿liwe. Przez wiêkszo¶æ filmu kamera jest podawana z r±k do r±k co sprawia ¿e obraz przez prawie ca³y czas jest rozmazany i bardzo trudno uchwyciæ cokolwiek.

Jednak pod koniec filmu kamera skupia siê na odleg³ej ¶cianie piwnicy. Obraz uspokaja siê na tyle ¿e mo¿na dok³adnie zobaczyæ ¿e twarz± do ¶ciany stoi m³oda dziewczynka. Ma d³ugie poskrêcane w³osy i ubrana jest w bia³± sukniê. Widaæ j± tylko przez u³amek sekundy, ale wielu ludzi którzy wiedzieli ten film mówi± o tym ¿e jest w niej co¶ niepokoj±cego. Wydaje siê byæ nieco zdeformowana ale ¿aden z widzów nie potrafi³ wyja¶niæ w jaki sposób, nikt nie by³ w stanie podaæ ¿adnych szczegó³ów.

Osobliw± w³a¶ciwo¶ci± tego filmu jest jednak to co dziejê siê z komputerem u¿ytkownika podczas jego koñcówki. W ostatniej sekundzie aplikacja zostaje zmuszona do przej¶cia w tryb pe³noekranowy (je¿eli oczywi¶cie ju¿ wcze¶niej tego nie zrobili¶my). Po czym na naszym ekranie wy¶wietla siê jednosekundowy klip na którym widzimy stare okno umiejscowione w ¶cianie jakiego¶ budynku. Klip jest zapêtlony i odtwarza siê 15 razy, po czym znów widzimy dziewczynkê która tym razem stoi po drugiej stronie okna, plecami do widza i powoli jakby w transie kiwa siê do przodu i do ty³u. Po chwili koñczy siê film a komputer sam siê wy³±cza.

Kontrole wykaza³y ¿e rejestr zosta³ ca³kowicie uszkodzony, i nie da siê go w ¿aden sposób odzyskaæ, jedyny sposób aby komputer znów dzia³a³ to kompletny „twardy” format dysku i zainstalowanie nowego systemu operacyjnego.

Drugi plik znany jest jako needles.mp3. Jest to plik d¼wiêkowy który trwa oko³o trzech minut. Jest, tak jak poprzedni plik bardzo zniekszta³cony. Od czasu do czasu nasze ucho mo¿e uchwyciæ jak±¶ formê rozmowy lecz przede wszystkim s³ychaæ tam pomruki, piski czy co¶ na kszta³t warkotu.

Ludzie którzy s³uchaj± tego pliku, czêsto do¶wiadczaj± ekstremalnych nudno¶ci i trac± równowagê przez krótki okres czasu.

Ostatni plik znany jest jako burningman.jpg.

Nazwa pliku (na Polski bêdzie to co¶ w stylu „p³on±cy cz³owiek” przyp. t³umacza) nie ma nic wspólnego z tym co mo¿emy na nim zobaczyæ. Zamiast tego przedstawia on potê¿ny, mroczny korytarz w którym panuje potworny ba³agan a wszêdzie le¿a ogromne sterty lalek których kto¶ pozbawi³ oczu. Na obrazku widaæ tak¿e mê¿czyznê stoj±cego w tle ze spuszczon± g³ow±. Nie mo¿na dostrzec ¿adnych szczegó³ów poniewa¿, tak jak reszta plików, obraz jest bardzo zniekszta³cony.

Po pobraniu i otworzeniu (przez jakikolwiek program graficzny) plik na zawsze przechodzi w tryb sta³y. Nic wiêcej siê nie dzieje, jedynie obraz ci±gle jest w³±czony : nie da siê go ani wy³±czyæ ani zminimalizowaæ. Dopóki nie zainstalujesz nowego systemu, mê¿czyzna z obrazu bêdzie ci±gle obecny w lewym dolnym rogu Twojego pulpitu.

Z tego co grupa hakerów by³a w stanie dostrzec i zrozumieæ, pliki zosta³y skompilowane do postaci który znacznie wyprzedza znane nam teraz pliki CMD (pliki wsadowe przyp. t³umacza). Pliki s± bardzo z³o¿one i skomplikowane (dzia³aj± pod ka¿dym systemem operacyjnym niewa¿ne czy to Windows czy Linux), lecz nadal nie wiemy kto i po co je stworzy³. W rzeczywisto¶ci wielu ludzi nie wie o tym ¿e plików nie da siê ani przes³aæ ani skopiowaæ wiêc dok³adne badania s± praktycznie niemo¿liwe.

To wszystko tylko podsyca ca³± aurê tajemniczo¶ci woko³o nich poniewa¿ zazwyczaj s± one wysy³ane z anonimowych adresów e-mail. Odrazu tutaj ci¶nie siê na usta pytanie, jak to jest mo¿liwe ? Kto by³ w stanie przes³aæ te pliki ? Có¿ tajemnica pozostaje nierozwi±zana.

Je¿eli kiedykolwiek zobaczysz który¶ z tych plików na swojej poczcie mailowej, powstrzymaj siê od ¶ci±gania ich ! Ka¿dy z nich dzia³a jak wirus siej±c zniszczenie na Twoim komputerze. Potrafi± dokonaæ usuniêcia ca³ego rejestru, uszkodzenia system32 (je¿eli u¿ywasz Windowsa), zamro¿enia myszy czy zawieszenia komputera.

Powoli zbli¿amy siê do koñca, wiêc po¶wiêæcie jeszcze parê minut na dokoñczenie tekstu.

„Kardyna³owie” zabrali siê za za analizê tych trzech dziwnych plików. S³yszeli tak¿e o innych filmach, obrazach czy plikach mp3, lecz ¿aden z nich nigdy nie wpad³ im w rêce. Plotka jednak g³osi ¿e w rzeczywisto¶ci uda³o im siê odnale¼æ i zebraæ wszystkie „legendarne” pliki takie jak smile.jpg, barbie.jpg czy suicidemouse.avi, mówi siê tak¿e ¿e byli w stanie odnale¼æ nawet oryginalne nagranie „grifter”.

Niemniej jednak, grupa postanowi³a zbadaæ pliki pod wzglêdem binarnym, szukali oni podobieñstw czy nawet takich samych ci±gów serii binarnych w ich kodach.

Gdy odkryli ju¿ podobieñstwa i ró¿nice postanowili oni po³±czyæ (opieraj±c siê na binarnym 0/1 kodzie) wszystkie pliki razem. Wed³ug legendy uda³o im siê to. Otrzymali 7 niezale¿nych od siebie plików, których jednak nie da³o siê uruchomiæ. Ka¿demu nadali tak¿e swoj± nazwê : Po¿±danie, Ob¿arstwo, Chciwo¶æ, Zazdro¶æ, Lenistwo, Gniew oraz Duma.

W koñcu postanowili po³±czyæ tak¿e i te pliki. Co jest godne uwagi to to ¿e sta³o siê co¶ bardzo dziwnego, z 7 plików które wydawa³y siê nie mieæ ¿adnego zastosowania powsta³ jeden plik o rozszerzeniu exe, uprzednio ju¿ nazwany.

“BarelyBreathing.exe”

Czy wiemy co¶ o tym pliku ? Có¿, niestety by³ to punkt po którym ju¿ niewiele wiadomo o ca³ej sprawie. „Kardyna³owie” byli zbyt m±drzy ¿eby po prostu go uruchomiæ. Najpierw przeanalizowali go na wszystkie mo¿liwe sposoby : Hex (szesnastkowy system liczbowy), kod binarny sprawdzali dos³ownie wszystko aby dowiedzieæ siê co ten dziwny plik mo¿e zrobiæ.

Kod binarny pliku tworzy³ jeszcze wiêksz± bezsensown± pl±tanine zer i jedynekm które (tak samo jak wcze¶niejsze 7 plików) nie mia³y ¿adnego sensu.

Jedyne co im pozosta³o to uruchomiæ ten program. Zgrali go na osobny przeno¶ny dysk i uruchomili. By³o to ostatnie polecenie które uda³o siê odnale¼æ policyjnym informatykom na ich zniszczonych komputerach tydzieñ pó¼niej. Ich cia³a by³y tak zdeformowane ¿e nawet rodzina i przyjaciele mieli trudno¶ci z rozpoznaniem ich. Policyjny opis zw³ok stwierdza ¿e zostali brutalnie pociêci po twarzy i rêkach a ich skóra zosta³a zupe³nie spalona, nastêpnie wielokrotnie odcinana przez bardzo cienk± brzytwê.

Rz±d szybko próbowa³ zatuszowaæ ca³± sprawê, lecz pojawia³y siê ci±gle przecieki na jej temat. Wszystko dziêki temu ¿e „Kardyna³owie” prowadzili bloga na którym opisywali przebieg ich pracy (blog zosta³ od razu usuniêty wiêc nawet go nie szukajcie) . Szybko rozesz³o siê nad czym pracowali i co starali siê osi±gn±æ, pojawi³y siê tak¿e spekulacje na temat tego czy mia³o to jaki¶ zwi±zek z ich straszliw± ¶mierci±.

A co z przeno¶nym dyskiem na którym jest zapisany plik ? Wed³ug doniesieñ zosta³ znaleziony w kieszeni jednego z hakerów a nastêpnie zamkniêty w policyjnym sejfie, sk±d w tajemniczych okoliczno¶ciach znikn±³.

Plik kr±¿y ju¿ po ca³ym ¶wiecie. Rz±dy oczywi¶cie próbuj± wszystko zatuszowaæ, ale niektóre informacje i tak przeciekaj± do mediów, zauwa¿cie jak wiele jest doniesieñ na temat ludzi którzy zostali brutalnie zabici we w³asnym domu przez „mordercê” a ich komputery zosta³y skradzione.
Wiêc je¿eli kiedykolwiek dostaniesz tajemniczy e-mail z za³±czony plikiem BarelyBreathing.exe, to kurwa... NIE OTWIERAJ GO !
Norbi 21
Pi³karz A klasy
*

Wiadomo¶ci: 41

« Odpowiedz #73 : Lipiec 16, 2012, 23:02:23 »

blindmaiden.com

Mo¿liwe, ¿e ca³a ta opowie¶æ jest tylko jedn± z wielu pokrêconych miejskich legend, jednak tutaj jest to naprawdê ma³o wa¿ne, w tym wypadku mówimy o dziwnym zbiegu wydarzeñ, który (mam nadziejê) doprowadzi Ciê, raz jeszcze, drogi czytelniku do straszliwego wniosku, ¿e horror nie ma granic, a ¿adne ograniczenia nie stoj± mu na drodze...

Jak kameleon dostosowuje siê on do obecnych czasów aby straszyæ coraz to nowe pokolenia...

Zacznijmy wiêc od pocz±tku.

Znam wielu ludzi którzy przysiêgaj±, ¿e odwiedzili stronê o adresie blindmaiden.com, je¿eli masz zamiar udawaæ ¿e rzeczywi¶cie uda³o Ci siê dostaæ na wspomnian± wcze¶niej stronê to prawdopodobnie nie masz o niej bladego pojêcia. Mówiê to z racji tego, ¿e nie wa¿ne jak mocno by¶ siê stara³, Twoja przegl±darka nie pozwoli Ci na dostêp do witryny (co¶ w rodzaju "Cenzora"), dopóki nie spe³nisz 3 warunków.

Sam w domu, spróbuj po³±czyæ siê z witryn± dok³adnie o pó³nocy. Co wiêcej musisz mieæ pewno¶æ ¿e ta konkretna noc to nów, a wszystkie ¶wiat³a w Twoim domu s± zgaszone. To w³a¶nie wtedy (i tylko wtedy) bêdziesz mieæ dostêp do witryny. Twoim ocz± uka¿± siê przera¿aj±ce sceny, które w zupe³no¶ci, bez zbêdnych s³ów wyt³umacz± has³o które znajduje siê na niej "Przygotuj siê na kompletnie przera¿aj±ce do¶wiadczenie, przygotuj siê na prawdziwy koszmar".

Musisz zatrudniæ wszystkie swoje piêæ zmys³ów aby nie klikn±æ na przycisk "Akceptuj", nie wa¿ne czy zrobisz to naumy¶lnie czy tylko przez przypadek... Ten b³±d mo¿e kosztowaæ Ciê bardzo du¿o...

Je¿eli jednak powstrzymasz siê przed pokus± zaakceptowania, pokaz siê zakoñczy a w nagrodê bêdziesz mia³ dostêp do ca³ego archiwum u¿ytkowników, którzy przybyli tutaj z ciekawo¶ci, lub po prostu z g³upoty...

Jednak co siê stanie gdy przyjmiesz "zaproszenie"?

Kr±¿y legenda o tym, ¿e ku Twojemu zdumieniu i przera¿eniu, na stronie wy¶wietli siê obraz z kamerki internetowej. Niby nic dziwnego, lecz obraz ten bêdzie ukazywaæ wnêtrze Twojego domu i cienist± postaæ, przechadzaj±c± siê po nim. Kiedy wreszcie j± spostrze¿esz, bêdziesz cicho modliæ siê w duchu, ¿e to wszystko to tylko koszmarny sen z którego mo¿esz siê obudziæ, ale nie obudzisz siê, nie obudzisz siê kiedy cieñ bezszelestnie bêdzie kierowa³ siê do Twojego pokoju, nie obudzisz siê kiedy na ekranie pojawisz siê Ty a za Twoimi plecami falowaæ bêdzie przera¿aj±ca postaæ, nie bêdziesz móg³ obudziæ siê nawet wtedy, kiedy wreszcie, przed ¶mierci± zobaczysz twarz kobiety, od której nazwana zosta³a ca³a strona, "Blind Maiden", tu¿ przed tym jak tak¿e i Tobie wyrwie oczy...

Anonimowe morderstwo sióstr Smith

Jest to miejska legenda opowiadaj±ca o ch³opcu imieniem John Smith. John uwielbia³ wszystkie przera¿aj±ce rzeczy - jego ulubieñcami by³y jednak straszne e-maile, screamery oraz pop-upy.

Ka¿dego dnia, po¶wiêca³ masê czasu na wyszukiwanie i rozsy³anie ich do znajomych. Koniec koñców sam zabra³ siê za ich tworzenie i rozsy³a³ je nawet do nieznajomych. Uwielbia³, nie, kocha³ straszyæ innych.

John mieszka³ w miasteczku Plainfield w stanie Wisconsin. Ca³e jego ¿ycie zmieni³o siê tego feralnego listopadowego dnia, 2007 roku. Jak co dzieñ otworzy³ swoj± skrzynkê mailow±, znalaz³ tam wtedy wiadomo¶æ od dwóch m³odych dziewcz±t. Nazywa³y siebie "Siostry Smith" i wyzna³y, ¿e s± jego starszymi siostrami. Johny zdumia³ siê na ten fakt poniewa¿ by³ jedynakiem. Powiedzia³y mu ¿e kilka lat temu mieszka³y w jego domu.

Ch³opiec, oszo³omiony ca³± sytuacj± natychmiast do nich napisa³. Stara³ siê im przekazaæ, ¿e nigdy nie mia³ siostry, wiêc niech id± do diab³a i zostawi± go w spokoju.

Odpowied¼ otrzyma³ dopiero nastêpnego dnia. By³y do niego za³±czone elektryzuj±ce fotografie. Pierwsza z nich przedstawia³a dwójkê m³odych dziewcz±t.

"Siostry Smith" stara³y siê przekonaæ Johna, ¿e naprawdê s± jedn± rodzin±. Opowiedzia³y mu historiê swojego ¿ycia. Mieszka³y w tym domu do roku 1993. Jego sypialnia to by³a kiedy¶ ich sypialni±. Dziewczynki przelewa³y ca³e swoje emocje do tej wiadomo¶ci, o tym jak dorasta³y i jak ich ¿ycie by³o szczê¶liwe a¿ do tamtej przera¿aj±cej nocy.

Otworzy³ wtedy drugi za³±cznik. By³ to skan artyku³u, z jakiego¶ starego wydania lokalnej gazety.

W 1993 roku, dwie siostry, zosta³y brutalnie zamordowane w ma³y miasteczku Plainfield w stanie Wisconsin. Lisa Smith (lat 19) i jej siostra, Sarah Smith (lat 15), zosta³y zaatakowane w domu rodziców w nocy z 17 na 18 listopada oko³o 1:30. Dziewczynki le¿a³y w ³ó¿ku kiedy psychopata wtargn±³ do budynku. Nikt nie s³ysza³ ich krzyku. Rano, rodzice odnale¼li cia³a ukryte w szafie w ich sypialni. Ofiary zosta³y ¿ywce obdarte ze skóry. Morderca dawno zd±¿y³ uciec, nie pozostawiaj±c ¿adnego ¶ladu. Zosta³y zamordowane przez anonimowego napastnika. Policja przeprowadzi³a badania na szerok± skalê, lecz wszystkie dzia³ania by³y bezskuteczne. Motyw zbrodni nie zosta³ nigdy ustalony, morderca zapewne ci±gle przebywa na wolno¶ci. Jedynym tropem, by³a seria dziwnych wiadomo¶ci znalezionych podczas ¶ledztwa w komputerze Lisy. Sprawa zosta³a zamkniêta w pa¼dzierniku 2000 roku.

W pozosta³ej czê¶ci maila, siostry mówi³y o tym ¿e s± z³e, poniewa¿ sprawa zosta³a zamkniêta, a ludzie o nich zapomnieli...

By³y w¶ciek³e, ¿e nawet ich rodzice chcieli o nich zapomnieæ...

Ale oszala³y dopiero wtedy gdy dowiedzia³y siê, ¿e ich rodzice postanowili u³o¿yæ sobie ca³e ¿ycie od nowa. Na ¶wiecie pojawi³o siê ma³e dziecko. Ma³y ch³opiec o imieniu John...

Johny nigdy nie s³ysza³ o tym od swoich rodziców. Z³y, ¿e kto¶ stara siê go przestraszyæ, odpisa³ ¿e nie wierzy w ani jedno ich s³owo. Nie wierzy³ ¿e "Siostry Smith" by³y w jakikolwiek z nim zwi±zane, a artyku³ w gazecie na pewno by³ sfabrykowany. By³ tak w¶ciek³y, ¿e kaza³ im siê zamkn±æ i nie odzywaæ siê nigdy wiêcej do niego.

Piêæ minut pó¼niej otrzyma³ kolejn± wiadomo¶æ.

Nie wierzysz nam? W takim razie czemu nie zerkniesz na chwilê do szafki?
Dom rodziny Smith

By³a to ostatnia wiadomo¶æ jak± znaleziono na jego komputerze. Policji nie uda³o siê wy¶ledziæ adresu IP, z którego by³y wysy³ane.

Na dnie szafy, policja znalaz³a ledwie widoczne s³owa, wyrze¼bione w drewnie. "Lisa i Sarah - 1993" zaraz obok "John - 2007".

Nikt nie wie, co dok³adnie zrobi³ ch³opiec po przeczytaniu wiadomo¶ci. Rankiem, jego rodzice szukali go bezskutecznie po ca³ym domu, gdy z ciê¿kim sercem otworzyli szafkê w jego sypialni, horror sprzed lat powtórzy³ siê. Groteskowo powyginane, obdarte ze skóry le¿a³o tam cia³o Johna Smitha.

Nikt nie wie, co naprawdê wydarzy³o siê tamtej nocy. Policja by³a tylko w stanie czê¶ciowo posk³adaæ ca³± historiê, opieraj±c siê na tym co znale¼li na komputerze ch³opca.
barthez.
Moderator Globalny
Pi³karz Ekstraklasy

« Odpowiedz #74 : Lipiec 16, 2012, 23:19:29 »

Norbi, dobre, zreszt± - jak zawsze.

FILM

666-ta klatka ka¿dego typowego Halloweenowego filmu, kreskówki lub telewizyjnego show przedstawia piwnicê ze zw³okami w k±cie; klatki te s± czêsto usuwane z ostatecznej wersji, lecz mo¿na je okazjonalnie znale¼æ. Je¶li skleimy te wszystkie klatki razem, w chronologicznej kolejno¶ci wydania, powstanie nowy film. Przedstawiaæ on bêdzie odwrócon± scenê brutalnej ¶mierci. Ostatnimi klatkami bêdzie twoje zdjêcie, siedz±cego przed ekranem, ogl±daj±cego ostatni± klatkê tego filmu.
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.035 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

klasztorna thepunisher nielegalnewyscigi off-road4x4wiki vampairlife