Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
Czy dotar³ do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Zapraszamy na nowe forum! Wiêcej info na PW!
Update: 6/11/2012
PES&FIFA Forum
>
Kariery.
>
Archiwum karier.
>
Do¶cign±æ marzenia czyli Jan Korzecki
Strony: [
1
]
2
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Do¶cign±æ marzenia czyli Jan Korzecki (Przeczytany 8457 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Jaxok
Newsman.
Król Strzelców
Wiadomo¶ci: 246
Do¶cign±æ marzenia czyli Jan Korzecki
«
:
Lipiec 11, 2012, 20:55:22 »
FM 11..
Jestem Jan Korzecki, urodzi³em siê 10 czerwca 1985 roku w Gliwicach. Mam dziewczynê Zo¶kê Szerack± któr± znam od szko³y podstawowej. Po napisaniu matury zamiast i¶æ na studia zrobi³em kursy trenerskie. Kocham pi³kê od dzieciñstwa, ale to móg³ byæ mój najwiêkszy b³±d w ¿yciu. Utkn±³em. Po prostu. Zamiast spe³niaæ marzenia trenujê trampkarzy FC K³odnicy Gliwice, a na co dzieñ pracuje w MC Donaldzie. Tym czasem moja dziewczyna koñczy studia jako jedna z najlepiej zapowiadaj±cych siê chirurgów. Bêdzie robi³a specjalizacjê chirurga plastycznego. Nie ukrywam, jest ciê¿ko. Choæ to moje rodzinne miasto nie mam tutaj ¿adnej rodzinny. No chyba, ¿e mam liczyæ rodziców i siostrê Zo¶ki. Moim bracia wyjechali ju¿ dawno do Niemiec, nie mam z nimi praktycznie ¿adnego kontaktu, a mama i tata mieszkaj± na wsi na Pomorzu Gdañskim. Jednak w³a¶nie rodzina Zosi pomaga nam bardzo, s± to prawnicy. Pomogli nam wynaj±æ mieszkanie w którym ¿yjemy od studiów partnerki. Jednak ja nadal chcê trenowaæ pi³karzy. To moje marzenie które chcê do¶cign±æ. (...)
Pewnego dnia przychodzê po treningu do domu i widzê smutn± Zo¶kê.
- Co¶ ci siê sta³o Zosiu? - zapyta³em
- Teraz tak sobie pomy¶la³am, jest ciê¿ko co nie jest wielkim odkryciem. Ty pracujesz w MC'u i w tej K³odnicy. Ja jestem bezrobotna. W Gliwicach nie ma perspektyw. Trzeba st±d wyjechaæ.
- W sumie masz racjê, ale daj mi jeszcze kilka miesiêcy, znajdê jak±¶ posadê. Przyrzekam. - odpowiedzia³em jej
- Dobrze, ale jak nic nie znajdziesz to wyje¿d¿amy. Zgoda? - powiedzia³a to takim tonem i popatrzy³a swoim wzrokiem, ze nie mog³em jej odmówiæ
- Zgoda. - odpar³em i u¶miechn±³em siê
Zjedli¶my kolacjê i poszli¶my ogl±dn±æ Mundial w RPA. Jednak my¶lami by³em gdzie¶ indziej, zastanawia³em siê gdzie znajdê jak±¶ pracê..
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 07:56:35 wys³ane przez Jaxok
»
Cytat: kmiron#10 Lipiec 17, 2012, 15:35:15
W ogóle to ca³y pi³karski ¶wiat jest taki biedny, ¿e Barcelona istnieje :'(.
kasztelan
Pi³karz III ligi
Wiadomo¶ci: 102
Wierzy³ ch³op w gus³a, a¿ ma du** uchs³a ;)
Odp: Do¶cign±æ marzenia czyli Jan Korzecki
«
Odpowiedz #1 :
Lipiec 11, 2012, 21:41:08 »
... ci±g dalszy nast±pi. Mrooczno... i fajnie za razem
Copa America 2013 by Pasztelan
Plumber.
Administrator
Pi³karz III ligi
Wiadomo¶ci: 105
Manchester United - One Love!
«
Odpowiedz #2 :
Lipiec 12, 2012, 00:28:57 »
Fajnie
. Widzê, ¿e masz taki sam problem. Twoje kariery s± bardzo d³ugie. Poci±gnij choæ jeden sezon
.
\\\"Dobry gol to taki, który jest zarazem piêkny i wa¿ny" - Eric Cantona.
Kali
Pi³karz A klasy
Wiadomo¶ci: 31
Hala Madrid!!!
«
Odpowiedz #3 :
Lipiec 12, 2012, 00:34:18 »
Jeden sezon ? Niech ci±gnie to 5 sezonów. Uwielbiam takie kariery. Powodzenia dalej.
PS. Mam rozumieæ, ¿e ca³a kariera bêdzie prowadzona w 1-szej osobie ?
Santi6
Pi³karz I ligi
Wiadomo¶ci: 155
Im ciê¿sza jest walka, tym wspanialsze zwyciêstwo
«
Odpowiedz #4 :
Lipiec 12, 2012, 01:40:21 »
Mundial w RPA
Powodzenia.
Jaxok
Newsman.
Król Strzelców
«
Odpowiedz #5 :
Lipiec 12, 2012, 11:32:37 »
Widzê ¿e podoba wam siê. Co¶ napiszê za chwilê.
Kali
Tak
Plumbi
Do Argentyny wrócê. Jak bêdê mia³ tej do¶æ to pójdê to tamtej, a jak Argentynê bêdê mieæ w dup*e to wrócê do tej
Shoushan
Moderator Globalny
Pi³karz Ekstraklasy
Wiadomo¶ci: 182
«
Odpowiedz #6 :
Lipiec 12, 2012, 11:36:12 »
Bardzo, bardzo lubiê takie kariery. Mam rozumieæ, ¿e akcja rozgrywa siê w 2010? Szkoda...
Ale có¿, ¿yczê powodzenia
Jaxok
Newsman.
Król Strzelców
«
Odpowiedz #7 :
Lipiec 12, 2012, 13:58:32 »
"Nic w Polsce"
pomy¶la³em. By³em zawiedziony, ¿e nic nie znalaz³em w moim kraju, ale za to 3 kluby z zagranicy szukaj± menad¿era. Po za tym czy te kluby przyjm± takiego m³okosa co trenowa³ trampkarzy dru¿yny z A-Klasy..? Jednak trzeba ¿yæ marzeniami, bo one siê spe³niaj±. Klub do którego chcê trafiæ najbardziej le¿y w Niemczech, a nazywa siê Rot-Weiß Oberhausen. Gra w drugiej lidze niemieckiej, w³a¶nie chcê wyjechaæ do naszych zachodnich s±siadów, bo to najbardziej rozwiniêty kraj. A mo¿e spotkam braci..? FC Naftovyk-Ukrnafta Okhtyrka, klub z Ukrainy bez trenera do którego te¿ z³o¿y³em swoje podanie. Co ciekawe jest to rywal Dynama Kijów i ma dwie umowy partnerskie z jakimi¶ klubami. Powiem szczerze, to ostateczno¶æ. Nie chcê wyjechaæ na Ukrainê i tam mieszkaæ, po prostu siê boje. Zosia by zaakceptowa³a jeszcze Niemcy czy Czechy, ale Ukrainê..? Jeszcze zosta³ jeden klub, 1.SC Znojmo. Czeski klub na zapleczu czeskiej ekstraklasy. Czechy spokojny kraj, ma³y, rozwijaj±cy siê. Ciekawy kierunek, my¶lê, ¿e jak przeniosê siê na drug± stronê Sudetów wcale nie bêdzie to b³êdem. Dziwne, my¶la³em, ¿e zawód który wybra³em jest b³êdny, a co¶ w nim mo¿e byæ dobre..
Przyszed³em dzisiaj wcze¶niej, Zo¶ki jeszcze nie by³o. Powiedzia³em sobie, ¿e powiem jej i¿ prawdopodobnie wyjedziemy za granicê. Po za tym dzisiaj by³ mecz Hiszpanii z Portugali±, my uwielbiamy ekipê Mistrzów Europy z 2008 roku. Przysz³a do domu. By³em trochê zdenerwowany, nie odzywali¶my siê przy obiadokolacji ani s³owem. A¿ nagle ona przerwa³a i powiedzia³a do mnie:
- Zgadnij co mi siê dzisiaj przytrafi³o.
- Nie wiem. - odpowiedzia³em jej
- Dobra powiem ci. Zaproponowali mi pracê chirurga plastycznego w Warszawie! - powiedzia³a uradowana
- Super! - wypowiedzia³em te s³owa udawanym taonem zachwytu - Mo¿e co¶ tam znajdê dla siebie..? - zapyta³em
- Mo¿e, mo¿e. Ale dzisiaj jeste¶ taki cichy, smutny. Co¶ siê sta³o?
- Nic, nic. Po prostu nie mog³em nic konkretnego znale¼æ w internecie na temat mojej pracy.
- Aha. Chod¼my ogl±daæ mecz. - oznajmi³a
W tym momencie pomy¶la³em, ¿e mogê przez te s³owa straciæ co¶ co dla mnie jest najcenniejsze, mogê straciæ Zo¶kê gdy siê dowie..
barthez.
Moderator Globalny
Pi³karz Ekstraklasy
Wiadomo¶ci: 199
"C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
«
Odpowiedz #8 :
Lipiec 13, 2012, 00:28:21 »
Bardzo lubiê takie opowiastki ; ). Ciekawe jak dalej potocz± siê twoje losy, chcia³bym, aby¶ pojecha³ do Niemiec. Ewentualnie Czechy, byleby nie Ukraina. Czekam na dalszy rozwój wydarzeñ.
ager07
Pi³karz B klasy
Wiadomo¶ci: 16
«
Odpowiedz #9 :
Lipiec 13, 2012, 01:20:38 »
Interesuj±ce, du¿o dygresji i w±tków pobocznych o tyle fajne. Nie zawê¿asz opowie¶ci i tego siê trzymaj. Tylko jedno zastrze¿enie nie ma kierunku studiów chirurgia plastyczna, chirurgia plastyczna to specjalizacja któr± mo¿na robiæ po pierwszej specjalizacji jak± jest chirurgia ogólna b±d¼ chirurgia dzieciêca a specjalizacje jako tak± dopiero po studiach medycznych. Poza tym to wszystko super.
Jaxok
Newsman.
Król Strzelców
«
Odpowiedz #10 :
Lipiec 13, 2012, 07:55:04 »
Oj tam oj tam.. :
Dziêki za uwagê, za raz to zmieniê
DetoX14
Moderator Hyde Park
Pi³karz II ligi
Wiadomo¶ci: 143
«
Odpowiedz #11 :
Lipiec 13, 2012, 08:49:41 »
¦wietne takie opowiadanie ! Ju¿ to lubiê, do tego gra w FM`ie
Jed¼ z T± Twoj± Zo¶k± do Warszawy mo¿e co¶ tam znajdziesz
Szkoda, ¿e najprawdopodobniej nie pojedziesz do Niemiec, tam jest doskonale rozwiniêta pi³ka i wielka przysz³o¶æ by³a by przed Tob±
Ale nic bardzooo czekam na kolejny odcinek ;P
Jaxok
Newsman.
Król Strzelców
«
Odpowiedz #12 :
Lipiec 13, 2012, 09:47:58 »
Dzi¶ jest ten dzieñ gdzie trzeba byæ szczerym. Kiedy¶ taki by³em, ale od kiedy z ni± jestem to bardzo siê zmieni³em. Mo¿e jestem te¿ bardziej cwany gdy¿ od kilku lat mieszkam sam i muszê sobie jako¶ radziæ? Tylko ok³amujê ni¿ zamiast powiedzieæ wprost. Tak jak kiedy¶ ona co przynios³o wiele smutku mi, jej i innym...
- Musimy szczerze pogadaæ. - szybko zaatakowa³em, od razu gdy przyszed³em z mojego ostatniego treningu w K³odnicy, oni ju¿ wiedzieli co siê ze mn± stanie
- Co¶ bardzo wa¿nego? Bo ja te¿ mam ci co¶ do powiedzenia. - odpowiedzia³a tajemniczo
- Tak wa¿ne. Mówi³a¶, ¿ebym znalaz³ pracê? - przytaknê³a - To znalaz³em. - wypowiedzia³em co¶ czego siê obawia³em. Teraz czeka mnie druga czê¶æ, powiedzieæ gdzie.
- Super! Tylko czy nie bêdzie siê to koligowa³o z naszym wyjazdem to Warszawy..? - zapyta³a o co¶ czego siê najbardziej obawia³em
- W³a¶nie tutaj jest problem.. Nie wyznajê zwi±zków na odleg³o¶æ wiêc tutaj jest nie przyjemna sprawa. - ca³y czas milcza³a - Podpisa³em kontrakt z klubem z czeskiego miasta Znojmo które le¿y przy granicy Czesko-Austryjackiej. - urwa³ mi siê g³os i pokaza³em na mapie gdzie to le¿y oraz jaka jest odleg³o¶æ od Warszawy. 800 kilometrów i 8 godzin.
- Miasto jest ³adne na pewno znajdziesz tam jak±¶ pracê, w koñcu jeste¶ chirurgiem, a "plastyczno¶æ" to tylko specjalizacja. - pierwszy raz podczas tej rozmowy u¶miechn±³em siê.
- Kontrakt za pewnie masz ju¿ podpisany.. - powiedzia³a z ironi±
- Jeszcze praktycznie nie, ale wys³ali do mnie jakiego¶ Thomasa do mnie i podpisa³em za¶wiadczenie, ¿e przejdê do nich..
- No dobrze. - westchnê³a - Bardzo chcia³am ¿eby¶ znalaz³ pracê i znalaz³e¶. Pakujemy siê i jedziemy. Ale pamiêtam, rezygnujê z pracy w klinice warszawskiej tylko dlatego, ¿e ciê kocham - u¶miechnê³a mnie oraz poca³owa³a. Pierwszy raz od kilku dni..
[...]
Zebrali¶my siê szybko, na nastêpny dzieñ byli¶my ju¿ gotowi do wyjazdu. Szybko wst±pili¶my do jej rodziców i wyja¶nili¶my co robimy, ¿eby nie p³acili nam ju¿ mieszkania, bo klub zapewni nam je. Zabrali¶my najwa¿niejsze rzeczy no to jedziemy. Jedziemy autem którego nie u¿ywali¶my ju¿ dobry czas ze wzglêdu na oszczêdno¶ci. A auto by³o porz±dne, ma³e, ale nam wystarczaj±ce. Suzuki SX4.
[...]
Miasto rzeczywi¶cie by³o urocze, by³o du¿o piêknych uliczek, a miasto by³ jak z reklamy. Przywita³o nas piêknym s³oñcem, ogólnie cud! Zatrzymali¶my siê pod budynkiem klubu. Na³o¿y³em jak±¶ bia³± koszulê z krótkim rêkawem i do tego krawat. By³em zmêczony nie nie pamiêta³em, ¿e tak siê nie robi. Ubra³em jakie¶ bardziej eleganckie spodnie ni¿ jeansy do kolan. Wiêc tak to ma siê zacz±æ..? Idzie to wszystko jak na wariackich papierach. Zo¶kê wys³a³em na miasto, chcia³em byæ sam. Wiêc siê zaczyna, kto wie czy mo¿e bêdê tak wchodzi³ do budynku przy ul. Okrzei 22? Albo na Camp Nou? Wiem, ¿e tak zaczyna siê moja podró¿ do wielkiego futbolu. Wchodzê!
CDN..
ager07
Pi³karz B klasy
Wiadomo¶ci: 16
«
Odpowiedz #13 :
Lipiec 13, 2012, 14:26:28 »
Fajnie liczê na prezentacje sk³adu w nastêpnym odcinku. Mówisz Twoja dziewczyna ju¿ skoñczy³a studia i 1 specjalizacje, dobra ju¿ siê nie czepiam oby tak dalej.
leni55
VIP
Pi³karz I ligi
Wiadomo¶ci: 156
ble ble ble
«
Odpowiedz #14 :
Lipiec 13, 2012, 17:10:59 »
Lubiê opowie¶ci z ró¿nymi w±tkami, ciekawe jak to wszystko siê dalej rozwinie. Fajne to Suzuki
"Nienawidzê mówiæ o pi³ce no¿nej. Po prostu w ni± gram." (Robbie Fowler)
"Liverpool FC zosta³ stworzony dla mnie, a ja dla Liverpoolu" (Bill Shankly)
"Problem z sêdziami jest taki, ¿e znaj± zasady, ale nie znaj± gry." (Bill Shankly)
Strony: [
1
]
2
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Kategoria ogólna
=> Pytania oraz informacje od moderatorów.
=> Regulamin forum.
=> Pomys³y.
=> Propozycje moderatorów lub adminów.
Sportowy ¶wiat - artyku³y.
=> Sportowy ¶wiat - artyku³y.
Kariery.
=> Kim graæ?
=> Nasze kariery