Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Zapraszamy na nowe forum! WiĂŞcej info na PW!
Update: 6/11/2012
PES&FIFA Forum
>
Kariery.
>
Archiwum karier.
>
Doœcign¹Ì marzenia czyli Jan Korzecki
Strony: [
1
]
2
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: DoÂścign¹Ì marzenia czyli Jan Korzecki (Przeczytany 8515 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jaxok
Newsman.
KrĂłl StrzelcĂłw
Doœcign¹Ì marzenia czyli Jan Korzecki
«
:
Lipiec 11, 2012, 20:55:22 »
FM 11..
Jestem Jan Korzecki, urodzi³em siê 10 czerwca 1985 roku w Gliwicach. Mam dziewczynê Zoœkê Szerack¹ któr¹ znam od szko³y podstawowej. Po napisaniu matury zamiast iœÌ na studia zrobi³em kursy trenerskie. Kocham pi³kê od dzieciùstwa, ale to móg³ byÌ mój najwiêkszy b³¹d w ¿yciu. Utkn¹³em. Po prostu. Zamiast spe³niaÌ marzenia trenujê trampkarzy FC K³odnicy Gliwice, a na co dzieù pracuje w MC Donaldzie. Tym czasem moja dziewczyna koùczy studia jako jedna z najlepiej zapowiadaj¹cych siê chirurgów. Bêdzie robi³a specjalizacjê chirurga plastycznego. Nie ukrywam, jest ciê¿ko. ChoÌ to moje rodzinne miasto nie mam tutaj ¿adnej rodzinny. No chyba, ¿e mam liczyÌ rodziców i siostrê Zoœki. Moim bracia wyjechali ju¿ dawno do Niemiec, nie mam z nimi praktycznie ¿adnego kontaktu, a mama i tata mieszkaj¹ na wsi na Pomorzu Gdaùskim. Jednak w³aœnie rodzina Zosi pomaga nam bardzo, s¹ to prawnicy. Pomogli nam wynaj¹Ì mieszkanie w którym ¿yjemy od studiów partnerki. Jednak ja nadal chcê trenowaÌ pi³karzy. To moje marzenie które chcê doœcign¹Ì. (...)
Pewnego dnia przychodzĂŞ po treningu do domu i widzĂŞ smutnÂą ZoÂśkĂŞ.
- CoÂś ci siĂŞ staÂło Zosiu? - zapytaÂłem
- Teraz tak sobie pomyÂślaÂłam, jest ciĂŞÂżko co nie jest wielkim odkryciem. Ty pracujesz w MC'u i w tej KÂłodnicy. Ja jestem bezrobotna. W Gliwicach nie ma perspektyw. Trzeba stÂąd wyjechaĂŚ.
- W sumie masz racjê, ale daj mi jeszcze kilka miesiêcy, znajdê jak¹œ posadê. Przyrzekam. - odpowiedzia³em jej
- Dobrze, ale jak nic nie znajdziesz to wyjeÂżdÂżamy. Zgoda? - powiedziaÂła to takim tonem i popatrzyÂła swoim wzrokiem, ze nie mogÂłem jej odmĂłwiĂŚ
- Zgoda. - odpar³em i uœmiechn¹³em siê
Zjedliœmy kolacjê i poszliœmy ogl¹dn¹Ì Mundial w RPA. Jednak myœlami by³em gdzieœ indziej, zastanawia³em siê gdzie znajdê jak¹œ pracê..
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 07:56:35 wysłane przez Jaxok
»
Cytat: kmiron#10 Lipiec 17, 2012, 15:35:15
W ogĂłle to caÂły piÂłkarski Âświat jest taki biedny, Âże Barcelona istnieje :'(.
kasztelan
PiÂłkarz III ligi
WierzyÂł chÂłop w gusÂła, aÂż ma du** uchsÂła ;)
Odp: Doœcign¹Ì marzenia czyli Jan Korzecki
«
Odpowiedz #1 :
Lipiec 11, 2012, 21:41:08 »
... ciÂąg dalszy nastÂąpi. Mrooczno... i fajnie za razem
Copa America 2013 by Pasztelan
Plumber.
Administrator
PiÂłkarz III ligi
Manchester United - One Love!
«
Odpowiedz #2 :
Lipiec 12, 2012, 00:28:57 »
Fajnie
. WidzĂŞ, Âże masz taki sam problem. Twoje kariery sÂą bardzo dÂługie. PociÂągnij choĂŚ jeden sezon
.
\\\"Dobry gol to taki, ktĂłry jest zarazem piĂŞkny i waÂżny" - Eric Cantona.
Kali
PiÂłkarz A klasy
Hala Madrid!!!
«
Odpowiedz #3 :
Lipiec 12, 2012, 00:34:18 »
Jeden sezon ? Niech ciÂągnie to 5 sezonĂłw. Uwielbiam takie kariery. Powodzenia dalej.
PS. Mam rozumieĂŚ, Âże caÂła kariera bĂŞdzie prowadzona w 1-szej osobie ?
Santi6
PiÂłkarz I ligi
Im ciĂŞÂższa jest walka, tym wspanialsze zwyciĂŞstwo
«
Odpowiedz #4 :
Lipiec 12, 2012, 01:40:21 »
Mundial w RPA
Powodzenia.
Jaxok
Newsman.
KrĂłl StrzelcĂłw
«
Odpowiedz #5 :
Lipiec 12, 2012, 11:32:37 »
WidzĂŞ Âże podoba wam siĂŞ. CoÂś napiszĂŞ za chwilĂŞ.
Kali
Tak
Plumbi
Do Argentyny wrócê. Jak bêdê mia³ tej doœÌ to pójdê to tamtej, a jak Argentynê bêdê mieÌ w dup*e to wrócê do tej
W ogĂłle to caÂły piÂłkarski Âświat jest taki biedny, Âże Barcelona istnieje :'(.
Shoushan
Moderator Globalny
PiÂłkarz Ekstraklasy
«
Odpowiedz #6 :
Lipiec 12, 2012, 11:36:12 »
Bardzo, bardzo lubiĂŞ takie kariery. Mam rozumieĂŚ, Âże akcja rozgrywa siĂŞ w 2010? Szkoda...
Ale có¿, ¿yczê powodzenia
Jaxok
Newsman.
KrĂłl StrzelcĂłw
«
Odpowiedz #7 :
Lipiec 12, 2012, 13:58:32 »
"Nic w Polsce"
pomyœla³em. By³em zawiedziony, ¿e nic nie znalaz³em w moim kraju, ale za to 3 kluby z zagranicy szukaj¹ menad¿era. Po za tym czy te kluby przyjm¹ takiego m³okosa co trenowa³ trampkarzy dru¿yny z A-Klasy..? Jednak trzeba ¿yÌ marzeniami, bo one siê spe³niaj¹. Klub do którego chcê trafiÌ najbardziej le¿y w Niemczech, a nazywa siê Rot-Weià Oberhausen. Gra w drugiej lidze niemieckiej, w³aœnie chcê wyjechaÌ do naszych zachodnich s¹siadów, bo to najbardziej rozwiniêty kraj. A mo¿e spotkam braci..? FC Naftovyk-Ukrnafta Okhtyrka, klub z Ukrainy bez trenera do którego te¿ z³o¿y³em swoje podanie. Co ciekawe jest to rywal Dynama Kijów i ma dwie umowy partnerskie z jakimiœ klubami. Powiem szczerze, to ostatecznoœÌ. Nie chcê wyjechaÌ na Ukrainê i tam mieszkaÌ, po prostu siê boje. Zosia by zaakceptowa³a jeszcze Niemcy czy Czechy, ale Ukrainê..? Jeszcze zosta³ jeden klub, 1.SC Znojmo. Czeski klub na zapleczu czeskiej ekstraklasy. Czechy spokojny kraj, ma³y, rozwijaj¹cy siê. Ciekawy kierunek, myœlê, ¿e jak przeniosê siê na drug¹ stronê Sudetów wcale nie bêdzie to b³êdem. Dziwne, myœla³em, ¿e zawód który wybra³em jest b³êdny, a coœ w nim mo¿e byÌ dobre..
PrzyszedÂłem dzisiaj wczeÂśniej, ZoÂśki jeszcze nie byÂło. PowiedziaÂłem sobie, Âże powiem jej iÂż prawdopodobnie wyjedziemy za granicĂŞ. Po za tym dzisiaj byÂł mecz Hiszpanii z PortugaliÂą, my uwielbiamy ekipĂŞ MistrzĂłw Europy z 2008 roku. PrzyszÂła do domu. ByÂłem trochĂŞ zdenerwowany, nie odzywaliÂśmy siĂŞ przy obiadokolacji ani sÂłowem. AÂż nagle ona przerwaÂła i powiedziaÂła do mnie:
- Zgadnij co mi siĂŞ dzisiaj przytrafiÂło.
- Nie wiem. - odpowiedziaÂłem jej
- Dobra powiem ci. Zaproponowali mi pracĂŞ chirurga plastycznego w Warszawie! - powiedziaÂła uradowana
- Super! - wypowiedziaÂłem te sÂłowa udawanym taonem zachwytu - MoÂże coÂś tam znajdĂŞ dla siebie..? - zapytaÂłem
- MoÂże, moÂże. Ale dzisiaj jesteÂś taki cichy, smutny. CoÂś siĂŞ staÂło?
- Nic, nic. Po prostu nie mog³em nic konkretnego znaleŸÌ w internecie na temat mojej pracy.
- Aha. ChodÂźmy oglÂądaĂŚ mecz. - oznajmiÂła
W tym momencie pomyÂślaÂłem, Âże mogĂŞ przez te sÂłowa straciĂŚ coÂś co dla mnie jest najcenniejsze, mogĂŞ straciĂŚ ZoÂśkĂŞ gdy siĂŞ dowie..
barthez.
Moderator Globalny
PiÂłkarz Ekstraklasy
"C'est un entraĂŽneur guerre." Reprezentacja ♥
«
Odpowiedz #8 :
Lipiec 13, 2012, 00:28:21 »
Bardzo lubiĂŞ takie opowiastki ; ). Ciekawe jak dalej potoczÂą siĂŞ twoje losy, chciaÂłbym, abyÂś pojechaÂł do Niemiec. Ewentualnie Czechy, byleby nie Ukraina. Czekam na dalszy rozwĂłj wydarzeĂą.
ager07
PiÂłkarz B klasy
«
Odpowiedz #9 :
Lipiec 13, 2012, 01:20:38 »
InteresujÂące, duÂżo dygresji i wÂątkĂłw pobocznych o tyle fajne. Nie zawĂŞÂżasz opowieÂści i tego siĂŞ trzymaj. Tylko jedno zastrzeÂżenie nie ma kierunku studiĂłw chirurgia plastyczna, chirurgia plastyczna to specjalizacja ktĂłrÂą moÂżna robiĂŚ po pierwszej specjalizacji jakÂą jest chirurgia ogĂłlna bÂądÂź chirurgia dzieciĂŞca a specjalizacje jako takÂą dopiero po studiach medycznych. Poza tym to wszystko super.
Jaxok
Newsman.
KrĂłl StrzelcĂłw
«
Odpowiedz #10 :
Lipiec 13, 2012, 07:55:04 »
Oj tam oj tam.. :
DziĂŞki za uwagĂŞ, za raz to zmieniĂŞ
DetoX14
Moderator Hyde Park
PiÂłkarz II ligi
«
Odpowiedz #11 :
Lipiec 13, 2012, 08:49:41 »
ÂŚwietne takie opowiadanie ! JuÂż to lubiĂŞ, do tego gra w FM`ie
JedÂź z TÂą TwojÂą ZoÂśkÂą do Warszawy moÂże coÂś tam znajdziesz
Szkoda, ¿e najprawdopodobniej nie pojedziesz do Niemiec, tam jest doskonale rozwiniêta pi³ka i wielka przysz³oœÌ by³a by przed Tob¹
Ale nic bardzooo czekam na kolejny odcinek ;P
Jaxok
Newsman.
KrĂłl StrzelcĂłw
«
Odpowiedz #12 :
Lipiec 13, 2012, 09:47:58 »
DziÂś jest ten dzieĂą gdzie trzeba byĂŚ szczerym. KiedyÂś taki byÂłem, ale od kiedy z niÂą jestem to bardzo siĂŞ zmieniÂłem. MoÂże jestem teÂż bardziej cwany gdyÂż od kilku lat mieszkam sam i muszĂŞ sobie jakoÂś radziĂŚ? Tylko okÂłamujĂŞ niÂż zamiast powiedzieĂŚ wprost. Tak jak kiedyÂś ona co przyniosÂło wiele smutku mi, jej i innym...
- Musimy szczerze pogadaĂŚ. - szybko zaatakowaÂłem, od razu gdy przyszedÂłem z mojego ostatniego treningu w KÂłodnicy, oni juÂż wiedzieli co siĂŞ ze mnÂą stanie
- CoÂś bardzo waÂżnego? Bo ja teÂż mam ci coÂś do powiedzenia. - odpowiedziaÂła tajemniczo
- Tak wa¿ne. Mówi³aœ, ¿ebym znalaz³ pracê? - przytaknê³a - To znalaz³em. - wypowiedzia³em coœ czego siê obawia³em. Teraz czeka mnie druga czêœÌ, powiedzieÌ gdzie.
- Super! Tylko czy nie bĂŞdzie siĂŞ to koligowaÂło z naszym wyjazdem to Warszawy..? - zapytaÂła o coÂś czego siĂŞ najbardziej obawiaÂłem
- W³aœnie tutaj jest problem.. Nie wyznajê zwi¹zków na odleg³oœÌ wiêc tutaj jest nie przyjemna sprawa. - ca³y czas milcza³a - Podpisa³em kontrakt z klubem z czeskiego miasta Znojmo które le¿y przy granicy Czesko-Austryjackiej. - urwa³ mi siê g³os i pokaza³em na mapie gdzie to le¿y oraz jaka jest odleg³oœÌ od Warszawy. 800 kilometrów i 8 godzin.
- Miasto jest ³adne na pewno znajdziesz tam jak¹œ pracê, w koùcu jesteœ chirurgiem, a "plastycznoœÌ" to tylko specjalizacja. - pierwszy raz podczas tej rozmowy uœmiechn¹³em siê.
- Kontrakt za pewnie masz juÂż podpisany.. - powiedziaÂła z ironiÂą
- Jeszcze praktycznie nie, ale wysÂłali do mnie jakiegoÂś Thomasa do mnie i podpisaÂłem zaÂświadczenie, Âże przejdĂŞ do nich..
- No dobrze. - westchnĂŞÂła - Bardzo chciaÂłam ÂżebyÂś znalazÂł pracĂŞ i znalazÂłeÂś. Pakujemy siĂŞ i jedziemy. Ale pamiĂŞtam, rezygnujĂŞ z pracy w klinice warszawskiej tylko dlatego, Âże ciĂŞ kocham - uÂśmiechnĂŞÂła mnie oraz pocaÂłowaÂła. Pierwszy raz od kilku dni..
[...]
ZebraliÂśmy siĂŞ szybko, na nastĂŞpny dzieĂą byliÂśmy juÂż gotowi do wyjazdu. Szybko wstÂąpiliÂśmy do jej rodzicĂłw i wyjaÂśniliÂśmy co robimy, Âżeby nie pÂłacili nam juÂż mieszkania, bo klub zapewni nam je. ZabraliÂśmy najwaÂżniejsze rzeczy no to jedziemy. Jedziemy autem ktĂłrego nie uÂżywaliÂśmy juÂż dobry czas ze wzglĂŞdu na oszczĂŞdnoÂści. A auto byÂło porzÂądne, maÂłe, ale nam wystarczajÂące. Suzuki SX4.
[...]
Miasto rzeczywiœcie by³o urocze, by³o du¿o piêknych uliczek, a miasto by³ jak z reklamy. Przywita³o nas piêknym s³oùcem, ogólnie cud! Zatrzymaliœmy siê pod budynkiem klubu. Na³o¿y³em jak¹œ bia³¹ koszulê z krótkim rêkawem i do tego krawat. By³em zmêczony nie nie pamiêta³em, ¿e tak siê nie robi. Ubra³em jakieœ bardziej eleganckie spodnie ni¿ jeansy do kolan. Wiêc tak to ma siê zacz¹Ì..? Idzie to wszystko jak na wariackich papierach. Zoœkê wys³a³em na miasto, chcia³em byÌ sam. Wiêc siê zaczyna, kto wie czy mo¿e bêdê tak wchodzi³ do budynku przy ul. Okrzei 22? Albo na Camp Nou? Wiem, ¿e tak zaczyna siê moja podró¿ do wielkiego futbolu. Wchodzê!
CDN..
ager07
PiÂłkarz B klasy
«
Odpowiedz #13 :
Lipiec 13, 2012, 14:26:28 »
Fajnie liczĂŞ na prezentacje skÂładu w nastĂŞpnym odcinku. MĂłwisz Twoja dziewczyna juÂż skoĂączyÂła studia i 1 specjalizacje, dobra juÂż siĂŞ nie czepiam oby tak dalej.
leni55
VIP
PiÂłkarz I ligi
ble ble ble
«
Odpowiedz #14 :
Lipiec 13, 2012, 17:10:59 »
Lubiê opowieœci z ró¿nymi w¹tkami, ciekawe jak to wszystko siê dalej rozwinie. Fajne to Suzuki
"NienawidzĂŞ mĂłwiĂŚ o piÂłce noÂżnej. Po prostu w niÂą gram." (Robbie Fowler)
"Liverpool FC zostaÂł stworzony dla mnie, a ja dla Liverpoolu" (Bill Shankly)
"Problem z sĂŞdziami jest taki, Âże znajÂą zasady, ale nie znajÂą gry." (Bill Shankly)
Strony: [
1
]
2
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Kategoria ogĂłlna
=> Pytania oraz informacje od moderatorĂłw.
=> Regulamin forum.
=> PomysÂły.
=> Propozycje moderatorĂłw lub adminĂłw.
Sportowy Âświat - artykuÂły.
=> Sportowy Âświat - artykuÂły.
Kariery.
=> Kim graĂŚ?
=> Nasze kariery
=> Managery.
=> Archiwum karier.